Rødkål er en herlig spise, også i rå tilstand som f.eks. denne friske salat med clementin og ristede nødder.
Opskrift:
- Ca. 1/4 rødkål snittes fint.
- 4 clementiner eller tilsvarende mængde appelsiner skrælles og deles i både, de skæres igennem på langs som fileter, eventuelle kerner fjernes, fileterne skæres herefter i passende stykker på den korte led, gem gerne nogle til pynt.
- 2-3 håndfulde hasselnødder lægges i et ovnfast fad, ristes i ovnen ved 200 grader, de skal have ca. 5-10 minutter til de er let gyldne, de løse brune hinder nulres af og nødderne hakkes groft.
- Dressing: 2 spsk ægte koldpresset rapsolie fra Morsø Oliemølle eller en god olivenolie + 1 spsk æbleeddike + 2 spsk honning (flydende honning er lettest at røre ud) Dressingen røres sammen og smages til med salt og peber, gerne fra kværn, syre/sødme justeres med olie, eddike eller honning.
- Rødkål og dressing røres godt sammen, clementin/appelsinstykker og hakkede nødder blandes i, salaten pyntes eventuelt før servering.
- God appetit.
Sillerslevposten ønsker Jer alle en glædelig jul