WEB-TV 14. marts 2021

Sillerslev havn, forandringer set fra oven

by Sillerslev Posten

Dronefilm i 4K

Hvis havnen ku’ snakke:

Mit navn er Sillerslev havn, jeg er født på sydøstmors i januar 1961, mine forældre, de seje fiskere, kæmpede i årevis for min undfangelse, stor var glæden da det endeligt lykkedes.

Jeg er omgivet af natur, her er den dejligste badestrand, hvor mennesker mødes, går tur, bader, også om vinteren, og en strandbred, som kajakkerne bruger når de trækker på land. Bagved knejser de karakteristiske skrænter, hvor vejret sommetider tager en bid af det bløde ler. 

Fjordens vand er mit leje, spejlblankt eller brusende, højt eller lavt, fyldt med krabber som kilder mine tær.

Som barn af 1 generation var jeg blot en mole mod vest, bygget af træ og møjsommeligt indsamlede sten. Med tiden fik jeg bedding, fiskeriudsalg og andre bygninger. 

Jeg voksede i 2 generation med østmolen, der giver ly til fritidssejlerne, der blev plads til marina og klubhus.

Nu i 3 generation vokser jeg igen, det værker i knoglerne når de gamle trætænder trækkes op og erstattes med stålgebis, hulrum fyldes op og kronen bliver støbt i beton.

Jeg har tit gæster, fastboende, tilflyttere, ferierende og turister fra mange lande, de kommer sejlende, kørende, cyklende og gående. De ved ikke jeg hører deres snakken: “her er hyggeligt – er her fisk – her trænger til en oprydning – det er en skam at rive ned – her er mange minder og følelser – det skal nok blive godt – vi skal alle sammen være her – må vi sove her i nat – vi ønsker os en sauna – skal der ikke snart bygges et nyt hus med rigtig køkken til cafe og restaurant – Sillerslev havn er en usleben diamant”

Jeg takker for ordet, læner mig tilbage, lytter og tager imod fremtiden med et smil

Comments 6
 • DET ER SAGT & SKREVET MED en vis Historisk HUMOR & IRONI PÅ EN SMUK MÅDE De Bedste Hilsner Niels Erik Vinter.

 • Hvis i er ved at lave den perfekte plads til autocampere , så ser det ud til at lykkedes. Man har altid lov at håbe.
  Der er rigtig mange havne der har fundet ud af at samarbejde med autocampere . Pengene er jo gode nok .
  Held og lykke med projektet

  • Hej Aage
   Turister er velkommen i Sillerslev, vi håber det lykkes at skabe så gode forhold, at havnen også bliver attraktiv for autocampere 🙂

 • Godt tænkt, fin dokumentation at have i fremtiden – flot arbejde!

Comments are closed.