Hus & Have 9. januar 2022

Smørstegte klatkager

by Sillerslev Posten

Varme klatkager er ren hygge en kold vinterdag.

Opskrift:

  • 500-600 gram kold risengrød (gerne en rest)
  • 2 æg
  • 2-3 spsk hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk rørsukker hvis grøden ikke er sødet på forhånd
  • Smør til stegning
  • Smagen kan varieres ved tilsætning af kanel, kardemomme, eller andet.

Når jeg sætter en rest risengrød på køl drysser jeg gerne lidt rørsukker over, sukkeret smelter og modvirker at grøden trækker skind, jeg synes ikke der er behov for ekstra sukker, men tilsætter gerne vaniljesukker plus lidt kanel og/eller kardemomme når jeg har rørt grøden godt igennem.

Grøden og krydderierne røres sammen, den kan tilsmages inden æggene tilsættes, der røres og tilsættes mel til dejen har en passende konsistens, mængden af mel afhænger af grødens tykkelse og æggenes størrelse.

Man kan lade dejen hvile 1/2 times tid i køleskabet, men det er ikke strengt nødvendigt.

Smørret smeltes på panden, klatkagerne sættes med en spsk, de skal steges ved god middel varme, man kan se hvornår de kan vendes uden at gå i stykker, det er næsten som at bage pandekager, de er bare mindre og tykkere, for hvert hold kommes en nyt klat smør på panden.

*****

Klatkagerne eller risklatter, som nogen kalder dem kan serveres varme med syltetøj, men de smager også godt kolde naturel.

Leave a comment

*

*