Nyheder 25. april 2022

Simon Kollerup besøger Sillerslev havn

by Sillerslev Posten

Den manglende tilladelse til afholdelse havnefest i den store røde hal på Sillerslev havn var omdrejningspunkt for mødet mellem Simon Kollerup og bestyrelsen fra Sillerslev By og Havn

Niels Åge Pedersen fortalte at bestyrelsen har kæmpet med arrangementstilladelsen siden nytår. I sidste uge meddelte Morsø kommune afslag med henvisning til gældende lovgivning. Efterfølgende blev der taget kontakt til Meiner Nørgaard, som sparkede bolden videre til Christiansborg.

I fredags blev havnefesten aflyst, nu er der alligevel håb for den kan gennemføres. Niels Åge Pedersen startede med at sige ”der er sket meget siden i formiddags”

Simon Kollerup fortalte, at der er en regelændring på vej.
Indenrigsministeriet har sendt en ny lov i høring, forudsat loven vedtages får kommunerne med virkning fra 1.7 bedre muligheder for at give tilladelser til lokale arrangementer.

Simon Kollerup har undersøgt sagen og vil formidle fremsendelse af love og regler, idet både de nye regler der er på vej , men også de nugældende regler for arrangementer under 150 deltagere efter hans vurdering giver muligheder.

Simon Kollerup fortalte, at han tidligere har været til havnefest i Sillerslev, han sagde det betyder meget at man afholder havne- og byfester som kitter de lokale samfund sammen.

På spørgsmålet om afholdelse i telt kunne være et alternativ svarede Niels Åge, vi har været så heldige at hallens ejer tilbød os at låne den kvit og frit, vores økonomi kan ikke bære leje af telt til de forventede 120-130 spisende gæster lørdag aften.

Nu X alle fingre og håber det lykkes.