Nyheder 5. maj 2022

Kutter Anton i Sillerslev havn

by Sillerslev Posten

M/S Anton, der oprindelig hed H 65 ”Conni” er bygget i Gilleleje i 1948 som 20 toms fiskekutter med dam. Siden 2000 har Anton været ejet af Landsforeningen Levende Hav og bliver kaldt Miljøkutter “Anton – for et rent hav”. Navnet Anton stammer fra den forrige ejer, der drev et socialpædagogisk fiskerikollektiv på Djursland.

Anton sejlede fra Bønnerup til Løgstør og ankom til Sillerslev havn i dag, målet med besøget i Limfjorden er at undersøge havbunden og se efter spøgelsesgarn.

I 2020 lokaliserede og halede kutter Anton 300 spøgelsesgarn op fra områder i Nissum Bredning, det blev til 63 store sække, som Lemvig havn tog imod og fjernede. Den sommer erfarede man, at kutter Anton bedst kan bruges til at undersøge et område og lokalisere efterladte redskaber.

Det er mere effektivt at overlade selve ophalingen og indsamlingen af de mange spøgelsesgarn til en muslingeskraber med professionelle fiskere ombord.

Kutter Anton fungerer også som base for udstillinger og formidlingsaktiviteter om kyst, hav, fiskeri, biologi og meget andet.
Link: Landsforeningen Levende Hav

,